fjordsaga.blogg.se

2016-10-30
19:50:50

En helt vanlig söndag

Vaknar man på soffan och inser att lördagen äntligen tog slut och man tom sovit😜.
Iväg till stallet och väcka hästarna och börja sortera tankarna ihop med skithögar, vattenhinkar och allt annat stallgöra.
Dolly i sin sjukhage. Hon mår nu mycket bättre och är ohalt och lever rövare... Resten av gänget äter nöjt ur sina "stugor", Dolly ska nog också få en, kanske redan i veckan, om ork finns☺️.
Bästa terapin...
Undrar hur mycket hö man har hanterat under alla år... En fundering av alla andra...🤔
Mat och vatten, många hinkar blir det när vattnet i vanliga kranen/vattenkopparna är ur funktion.
Klart för hemgång😃
Är man trött får man ligga inne på soffan när solen skiner. Skönt med persienner😎.
Fick ett infall och la sedan ner några timmar på jyckarna på fm. Nya frisyrer, och mindre skit med in. Izor fäller ju inte, vilket däremot Laban gör, i massor. Förhoppningsvis lyckades jag borsta ur det mesta. Linus och jag fick sedan åka en tur och köpa schampo åt dem.
På "hemvägen" passade vi på att sladda ridbanan då vädret lovar minusgrader i veckan. Då blir det inget skoj att rida på osladdad bana. 
Under tiden red Jossan både Hanni och Corre.
Jossan fick även agera "störmoment" när Saga hade sin "vagn-på-gång-träning". Genom att skramla och putta runt lite på vagnen.
Det går bra, men hon har en del knasigheter för sig. Idag kastade hon sig omkull i boxen när jag hade satt på henne selen, nästan som sadeltvång😳. Men på gången, med vagn, står hon bara lugnt och tom vilar på bakbenen🙄.
Medan Jossan och Linus lagade kvällsmat, de ville inte bada hundarna... Så fick jag just det skitgörat... rena, torra och nöjda hundar med varsin ny tuggpinne slappar till WC-hoppning.
I väntan på "Johan Falk" lyssnar vi på Hellström, redigerar bilder (Emelie) och jag summerar dagen med en Snygg-Morris på magen😊.
Kvar innan läggdags är kvällsfodringen😴