fjordsaga.blogg.se

2015-05-31
21:45:42

Låååång tävlingsdag

 
 
 
6,30 och redo att lasta 3 små runda ponnys och deras duktiga ryttare. Som hela kvällen igår putsade på hästar och utrustning och sedan upp i ottan för att göra det sista, innan avfärd mot Lindesberg/Linde ridskola och dagens hopptävlingar. 
 
När vi kom dit stod hela banan under vatten och jag funderade allvarligt på om någon av hästarna över huvud taget skulle ta sig runt i den sörjan...
Dolly och Corre var först ut i CR klasserna lätt E/D. För Dolly = 40/50 cm, för Corre 50/60 cm.
Corre tyckte det va superspännande att komma utanför kommungränsen och se en massa polare! Skötte sig mycket bra, efter att ha kollat läget ett tag. 
 
Dolly startade allra först, skötte sig ok på framhoppningen, som gick inomhus. Sedan surade hon totalt ur inne på banan. Ville inte gå i leran och i vattensamlingarna lurade det förmodligen krokodiler... Ute på 2:a hindret. Gjorde omstart med 3? Stopp, en massa trassel för att komma förbi krokodilerna, men hoppade i mål till slut. Surponny...
 
 
Tappert kämpat av Jossan! 
 
Corre charmade alla på framhoppningen med sin eleganta teknik mellan och över hindren, men hoppade riktigt fint i några språng.
Blev väldigt "Corre-seg" på banan, gick dock igenom vatten o lera utan problem. Felfri på hinder men 1 tidsfel, han travade runt hela... Alla va nöjda, utom Jossan som nu surade ur och skulle aldrig tävla mer...
Lite stående fika för hela Stall Gillberga Crew innan nästa klass. Pizzabullar, kladdkaka, kakor, mackor m.m. Ja, fikat är ordentligt tilltaget när vi är iväg, ingen tävling utan Go'fika!
I andra klassen hade Corre spänt av lite, galopperade det mesta av banan och klarade både hinder och tid.
Clear Round och rosett vid utgången!
 
Charmtrollet med en superduktig Jossan!
 
Sedan dags för Hannibal och Linnea i laghoppningen, trodde vi.... Fick reda på att hon inte skulle få rida i laget straxt efter Corres sista start. Jag försökte då få till så hon åtminstonde skulle få starta i lätt D:n, som precis startat igång kat C. Men det gick inte överdommaren med på, trots att det bara va en Clear Round och att arrangörerna tyckte att det va ok... Trist...
 
 
Istället fick då Hannibal stå i transporten och vi sitta och frysa och äta mer fika i väntan på hela laghoppningen och sedan bara starta i dagens sista klass.
Hannibal va väldigt pigg och taggad när han till slut fick komma ut. Hoppade jättefint på framhoppningen. Blev lite trevande inne på banan pga underlaget. Såg ändå fin ut över första hindret, stoppar sedan på 2:an. De kom i lite undertempo, ur sväng där underlaget va djupt och löst, lite för rak och dålig väg mot hindret som stod på lite böjt spår. Vilket är tillräckligt för att stoppa om inte ryttaren är snabb och trycker honom framåt. Hoppade sedan resten av banan felfritt. Slutade med 4 fel.
Bara att åka hemåt och konstatera att det inte kan gå "bra" alla gånger. 
 
Nästa helg är det tävling igen för både Corre och Hannibal i Askersund. Jag jobbar tyvärr då men har lejt in Emelie som min ersättare i maskineriet.
Det ska nog gå bra det också;)