fjordsaga.blogg.se

2016-07-25
14:09:13

Fjord-SM 2016

Josefine Pettersson,12 år och nybliven SM-bronsmedaljör i hoppning för Fjordhästar med hästen Hannibal. Hur häftigt som helst!
 
(Hannibal gjorde SM-debut redan 2010 då med storasyster Emelie Jansson/"Fjordyy" de har deltagit i 5 st SM ihop. 2013 tog de en silvermedalj som bästa placering). 
Josefine tog över hopptävlandet av Hannibal helt hösten 2015 och red i år sitt första SM som avgjordes i Örebro, Karlslund. "Hemmabana" och ingen press då tävlingen i första hand togs som en chans att få erfarenhet och rutin. Målet var att rida felfritt i värmningsklassen, även om det så skulle bli sämsta tiden så skulle vi vara nöjda. 
Josefine och Hannibal startade först, dubbelnollade med en mkt fin runda där allt stämde bra. Höll ledningen genom halva startfältet för att mot slutet bli nerpetad till 4:e plats. Härligt att få börja med placering och få rida ärevarv!
 Omladdning till SM-klassen på endast 45 min i gassande sommarvärme. Hannibal fick en kall dusch och påfyllning av energi och 15 min avslappning i transporten medan vi sprang runt banan, som är stor och går både utför och uppför, en inte allt för lätt bana att hoppa på!
 
 
Vi valde sedan medvetet att ta ut honom så sent som möjligt igen för att spara så mycket ork som möjligt. Tajmingen blev perfekt. Jossan travade upp till framhoppningen, galopperade ett varv och tog ett språng på varje för att sedan gå direkt in på banan som start nr 9. Hannibal såg fortfarande pigg ut och de levererade en säker 0:a, gick in på en 3:e plats och därmed vidare till omhoppning. 
 
Det blev sedan en lång väntan innan alla de andra hoppat klart. Vi hittade lite skugga under ett träd, Hanni fick beta lite medan vi fyllde på energi med glass och dricka. De höll sin tredjeplats ända till sista ryttaren som också tog sig vidare till omhoppning. Med vetskap om att redan vara placerad så fick Jossan "körorden" rid som du vill, du blir ju sämst fyra! 
 
Samma uppvärmning som tidigare och ett ganska slitet ekipage går in och rider en säker 0:a igen! Vilket gav en 3:e plats och bronsmedalj! Inte nog med det, Josefine fick även 1:a priset som bästa junior i klassen! 
 
Ännu en prisutdelning med efterföljande ärevarv. 
Många klappar och kramar senare åker vi hemåt med vår guldklimp och tänker så här lite i efterhand att det skulle ha varit roligt om vi även varit anmälda till EM...