fjordsaga.blogg.se

2017-06-06
18:55:37

3:a i DM!

 
 
Då blir man så här glad!
 
Fantastiska Hannibal har gjort det igen! En tapper liten krigare som har visat att det finns inga hinder bara man har någon som tror på en. Att nästan allt är möjligt om man skapar de rätta förutsättningarna. Skyndar långsamt, analyserar det man gör, gör om och gör rätt. Men framförallt, att man har ett mål, en plan för att ta sig dit och att följa den.
Så även om han nu va fantastisk igår och jag vill starta igen redan om en månad, så blir det inte så. Jag följer planen om tävlingsvila under juni-juli. Så blir det debut för 8 mil i Augusti. 
 
Romfarsritten 2017 med DM för Närke
 28 startande 19 godkända ekipage i mål.
Vi slutade på 12:e plats totalt i klassen. Med 8,48 min upp till sista placering! 
6 startande i DM-Närke, 4 godkända i mål.
Vi slutade på 3:e plats. Med 11 sek upp till 2:an och 6,55 min till segraren😅. Inte illa för ett liten gul ponny!
 
För er som vill läsa siffror.
Hannibal hade som vanligt sovit gott på en varm och mjuk bajshög. Efter lite snabbtvätt så bar de av mot Sala och tävlingsplatsen. Kom fram i god tid för att hinna sätta upp snabbgroomen, viloplatsen och besiktiga hästen innan frukost. Hanni höll sina stadiga 40 slag i inpulsning och bara stora A:n i vetcheck. 
Efter bangenomgång blev det lagom att sadla och rida fram. Hannibal kändes otroligt lätt och taggad och jag började tro på min plan att hänga på i täten från start... 
Sagt och gjort, med 5 st framför oss och 2 straxt bakom, va det en rejält taggad ponny som på lätta ben sprang med en löjligt nöjd ryttare på ryggen, som för dagen även va nöjd med beslutet att rida på bett istället för hackamore.
Efter dryga 5 km hittade vi en perfekt "rygg" att ligga i och den höll vi sedan fast i hela vägen. 
In till första groomstället (ca 1 mil) kändes han oförskämt fräsch och jag bestämde att vi fortsätter i samma tempo. Grusvägarna övergick till superfina träningslingor för trav fram till groomställe 2, underlaget va perfekt för oss och Hanni rullade på i en avslappnad galopp.
Sedan bar det av mot 3,5 km banvall m sandunderlag, vilken även sladdades under dagen. Känslan när den lille krigarn lägger i överväxeln bredvid vårt sällskap och på lätta ben susar i galopp hela banvallen ner mot tävlingsområdet går knappt att beskriva, lycka! In mot sista groom är han fortfarande bara lätt i handen och travar glatt sista biten. Allra sista biten va skrittsträcka så där klev jag av. In i snabbgroomen, kyla, kissa, kolla puls, Klar! Smyger in till vetcheck, 52 i puls och helt godkänd i övrigt👍🏼.
Kort vila med mat för både häst och ryttare innan allt ska på igen för sista slingan. Har turen att gå ut samtidigt med sällskapet från första, så hänger tag i ryggen igen. Hanni va aningens seg i traven första biten på grusvägen, men kom igång efter att ha blivit omfräst av dem som sedan tog de främsta placeringarna. När vi sedan kom ut på de fina träningslingorna då sög han tag ordentligt och galopperade glatt hela vägen. Vid sista groomstället började han kännas lite trött, men inte mer än att han utan bekymmer sprang efter sitt sällskap in till mål. Kostade på oss en målgång i lugn galopp. Vi va så snabba runt så vi va före groomarna. 
Pulsade snabbt ner, så in till vetcheck, åter 52 i puls och godkänd på övrigt. 
Obeskrivlig känsla av lättnad! Ännu en godkänd ritt till protokollet😅
Nöjda och belåtna sadlar vi av och gör iordning guldponnyn för hemresa. Har precis börjat packa in alla saker i transporten när jag får veta att vi blev placerade i DM!
Jösses! Bara att packa upp, snygga till oss och sadla igen för prisutdelning. Hanni trodde nog att han skulle gå en runda till när vi red upp på plan, den känslan va bra inför kommande 80 km.
Glada och nöjda fick vi sedan äntligen åka hem. 
2:a blev vårat fantastiska sällskap under ritten. Stort tack för att jag fick hänga med där bakom och samla erfarenhet från er🌟.
 
Finaste Hannibal❤️