fjordsaga.blogg.se

2015-11-29
21:32:02

Veckans Wesley

Har varit väldigt kul med 3 riktigt bra ridpass och ett mindre bra.
 
 
I onsdags red jag ut och tog några galoppintervaller på Vittvångs gamla rakbana, mycket skoj tyckte Wesslan som taggade igång ordentligt. På hemvägen passade jag även på att klättra lite i ett gammalt sandtag, vilket tog ordentligt på bakkärran och ryggen, vilket resulterade i en fantastiskt rund och lösgjord galopp på hemvägen. 
 
Torsdag blev ett pass i ridhuset i nya hoppsadeln (utprovad för en månad sedan). Vilket inte var så positivt, jag har inte ridit honom i den tidigare, men däremot i en annan. det va inte den vanliga Wesslan att rida. Han kan ju vara spänd i början men nu var han det på ett annorlunda vis, ville aldrig riktigt komma fram till handen och var mest "fyrkantig". Är det så illa att han inte trivs i den? Ja, jag tror faktiskt det😔
 
Lördag, ridhuspass igen fast i dressyrsadeln. Idag var han som vanligt i början, lossnade ganska fint efter ett tag, trots läskiga saker i alla hörn. Höjdpunkten var att han faktisk gick att rida i förvänd galopp flera gånger! Något som inte gick alls i början när han kom till oss. Då bytte han så fort man tänkte typ "snett igenom" och då ett "stressbyte" där han bara längde iväg i den nya galoppen. Det är de här små framstegen som gör en så glad.
 
Idag, söndag, har han varit med hem till Gillberga. Busade runt med ponnysarna i hagen en stund innan en långtur tillsammans med Jossan o Hannibal. Vi tog en tur på 17 km, här hemma är man ordentligt bortskämd med alla långa fina grusvägar. Rullade på i ett friskt tempo, båda hästarna var mycket nöjda av att få springa av sig. Wesslan gick riktigt bra Idag, sista biten hem fick vi till en samlad taktfast trav som gick att sitta ner i, Wohoo😅. Grabbarna grus fick en varsin dusch och lunch ihop innan hemfärd igen. 
Kommande vecka kommer det nog inte bli lika mycket tid över men ett par pass hoppas jag hinna med iallafall.
Glad 1:a advent!